NASCHOLING VOORRAADAANTASTENDE INSECTEN

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

In deze nascholing gaan we dieper in op de biologie en leefwijze van de meest voorkomende voorraadaantastende insecten (diverse motten- en keversoorten, maar ook mijten, kakkerlakken en bepaalde vliegensoorten), de schade die ze kunnen aanrichten en de diverse monitorings- en bestrijdingstechieken die tegenwoordig gebruikt worden om problemen met voorraadaantasters te voorkomen of op te lossen. Er wordt aandacht besteed aan diverse technieken, apparatuur en middelen (zowel non-tox als biociden), met uiteraard de nadruk op het Integrated Pest Management.

Volgens de wet moet voedsel dat wordt verkocht vrij zijn van besmetting. Het is een vereiste dat alle voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tegen besmetting door plaagdieren zoals rondvliegende en kruipende insecten (motten, vliegen, kevers, kakkerlakken, mijten, etc).

Er zijn veel belangrijke redenen om voorraadaantastende insecten te bestrijden:

  • Schade aan producten
  • Kwaliteitsverlies van door insecten besmette voorraden
  • Kans op kruisbesmetting
  • Claims en boetes
  • Imagoschade
De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. Behaalde punten kunnen worden bijgeschreven op een bewijs van vakbekwaamheid dat door het EVM of het CPMV is uitgereikt.
 
Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!