NASCHOLING VLIEGEN & MUGGEN

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

Volgens de wet moet voedsel dat wordt verkocht vrij zijn van besmetting. Het is een vereiste dat alle voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tegen besmetting door rondvliegende plaagdieren. Deze zijn zeer mobiel en maken geen onderscheid tussen voedsel dat is bereid voor menselijke consumptie en elk ander oppervlak waarop ze landen, lopen, eten of zich ontlasten.

Als plaagdierprofessional is het belangrijk om de voornaamste overlastgevende vliegen- en muggensoorten correct te kunnen determineren en klanten te adviseren over de te nemen maatregelen om overlast te voorkomen of op een correcte wijze te bestrijden.

Veel vliegensoorten hebben bijzonder ongure gewoonten en vormen daarom een hoog besmettingsrisico voor de verspreiding van ziekten. Vliegen dragen namelijk een breed scala aan gevaarlijke ziekteverwekkende micro-organismen over hun hele lichaam, in hun speeksel en uitwerpselen, waaronder E.coli, Salmonella, Klebsiella, Camplyobacter, etc. Zelfs een kleine dosis volstaat om behoorlijk ziek van te worden. Vliegen en muggen kunnen in grote aantallen ook zeer hinderlijk zijn. Aangezien hun ontwikkeling in de zomer (bij hoge temperaturen en vochtige omstandigheden) extreem snel kan gaan, kan de overlast explosief toenemen.
 
Tijdens deze nascholingsdag behandelen we daarom de volgende thema’s:
  • Algemene biologie vliegen & muggen
  • Ontwikkeling
  • Habitat
  • Structurele oplossingen voor overlast
  • Zoönosen
Hiernaast bespreken we actuele opkomende problemen met de tijger- en malariamug en de Japanse fruitvlieg. Uiteraard komt het Integrated Pest Management aan bod, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Tijdens het praktijkgedeelte zetten we je aan het werk en leren we je hoe je de besproken vliegen- en muggensoorten correct moet determineren.

De nascholing wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!