NASCHOLING STEENMARTERS IN DE PRAKTIJK

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

Bij deze nascholing leren we je de nodige vaardigheden om overlast door steenmarters op een professionele manier aan te pakken.

We beginnen met de biologie en uiterlijke kenmerken van de sterk op elkaar gelijkende steen- en boommarter. Wat is precies het verschil en hoe bepaal je of je met een steen- of boommarter te maken hebt? Vervolgens gaan we dieper in op de leefwijze en gedragingen van de steenmarter en de schade en overlast die deze soort kan aanrichten in woningen en vervoersmiddelen.

Heel belangrijk bij overlast door steenmarters is een grondige kennis van wat je wettelijk wel en niet mag doen. Hoe is de vergunning geregeld om het vangen of zelfs doden voor elkaar te krijgen bij gemeenten en provincies en hoe ga je hiermee om

Om je klant te adviseren over een goede en degelijke wering en verjaging van de steenmarter is een grondige inspectie en het opstellen van een helder stappenplan van cruciaal belang. Hoe pak je dit aan en waar moet je zoal aan denken? Deze informatie gebruik je in de rapportage naar jouw klant of opdrachtgever. Het is dus ook belangrijk om over goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Dit oefenen we allemaal aan de hand van diverse voorbeeldcases, waarbij we o.a. in groepjes overleggen hoe je een specifieke situatie aanpakt en wat je in dat geval wettelijk mag doen volgens de regels van het Integrated Pest Management. Hierbij komen uiteraard diverse weringsmaterialen aan bod die verkrijgbaar zijn op de markt.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
POPULAIR
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!