OPLEIDING LEERLING BESTRIJDINGSTECHNICUS (LBT)

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

Ben (of ken) je iemand die wil starten met werken in de plaagdierenbranche en graag wil kennismaken met het vak? Dan is onze opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus (LBT) wellicht de perfecte introductie tot ons prachtige vakgebied!

Uiteraard kan je heel veel informatie op het internet vinden als het gaat om de biologie, de leefwijze en het uiterlijk van een plaagdier. Maar hoe je plaagdieren effectief en op een zo efficiënte manier kan voorkomen, weren en bestrijden leer je tijdens onze opleiding Bestrijdingstechnicus (BT), die uit 10 lesdagen bestaat en waarvoor een theorie- en een praktijkexamen gehaald moet worden.

De opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus (LBT) is in het leven geroepen om aankomende bestrijdingstechnici de beginselen van het vak te leren en om bewustzijn te creëren, want plaagdieren op een correcte manier weren en biociden op een verantwoorde manier toepassen met respect voor mens, dier en milieu is een zeer grote verantwoordelijkheid en een must als je in de plaagdierenbranche werkt. De plaagdierbeheerser wordt vaak gezien als oplosser van een vervelend probleem. Daarom is het zeer belangrijk om een gedegen kennis van zaken voor de dag te kunnen leggen en dit op een klantvriendelijke manier te communiceren, zowel in woord als in geschrift.

De opleiding bestaat uit één dag theorie die afgesloten wordt met een instaptoets. Wanneer je geslaagd bent voor deze toets ben je wettelijk bevoegd om maximaal 1 jaar aan de slag te gaan als Leerling Bestrijdingstechnicus, onder toezicht van een gediplomeerd begeleider. Zo heb je voldoende tijd om zelf te beslissen of dit fantastische vak ook voor jou weggelegd is en kan je aansluitend de volledige BT-opleiding volgen om helemaal zelf aan de slag te gaan.

Een inspirerende theoriedag om de beginselen van professioneel plaagdiermanagement onder de knie te krijgen, waarbij we je met een actief lesprogramma warm maken voor dit prachtige beroep. Omdat er vrij veel onderwerpen aan bod komen, krijg je het lesboek op voorhand per post toegestuurd. Op die manier kan je je rustig en op je eigen tempo voorbereiden op de opleidingsdag en de instaptoets.

  • Het kunnen herkennen van de meest voorkomende plaagdieren en houtaantastende organismen
  • Relevante wetskennis en alles wat je hoort te weten omtrent veiligheid, gezondheid en milieu
  • De werking van de meest belangrijke toxicologische groepen en bijbehorende risico’s
  • Het kunnen lezen en interpreteren van etiketten en veiligheidsinformatiebladen van biociden
  • Inzicht vergaren in de meest voorkomende beheersingsmethoden
  • Het kunnen toepassen van biociden op een correcte, veilige en verantwoorde manier
  • Bij toepassing van biociden de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken
  • Schriftelijk of digitaal rapporteren over de door jou uitgevoerde werkzaamheden
Jouw begeleider moet minstens 5 jaar over zijn/haar diploma “Bestrijdingstechnicus Dierplagen en Houtrotverwekkende Schimmels” beschikken en moet je minstens 1x per twee weken minimaal 2 uur begeleiden. Overlegmomenten moeten aantoonbaar zijn in de vorm van een logboek waarin o.a. vermeld wordt waar en wanneer je gewerkt hebt, hoeveel biociden je eventueel toegepast hebt en op welke manier je te werk bent gegaan.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
START NU!
DATA & LOCATIES
mei 2024
Geen evenementen gevonden!

opleiding of nascholing Inhoud