OPLEIDING BESTRIJDINGSTECHNICUS (BT)

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 2.750
Nu starten?

Ben je een sociaalvaardige persoon die graag de handen uit de mouwen steekt? Vind je het een gaaf idee dat dankzij jouw expertise en advies jouw klanten kunnen rekenen op een veilige leefomgeving? Dan is onze opleiding Bestrijdingstechnicus (BT) echt iets voor jou!

De naam Bestrijdingstechnicus dekt eigenlijk niet helemaal meer de lading. Beter zou zijn: Specialist Plaagdierbeheersing. De plaagdierbeheerser anno 2023 heeft naast alle kennis van o.a. de biologie, wetgeving, Integrated Pest Management, het toepassen van bestrijdingsmiddelen ook veel vaardigheden nodig in het maken van risicoinventarisaties en de risico’s doeltreffend kunnen overbrengen bij de klant.

Onze opleiding Bestrijdingstechnicus (BT) heeft een nieuwe en uitdagende leermethode waardoor toekomstige plaagdierbeheersers beter worden voorbereid op alle werkzaamheden die bij het vak komen kijken. Ook speelt de opleiding volledig in op actuele trends en ontwikkelingen in en om de plaagdierenbranche. Zo is de wetgeving over de inzet van bestrijdingsmiddelen veranderd en draait tegenwoordig alles om goede samenwerking  en communicatie met de klant. Bovendien lag voorheen de nadruk op bestrijding, maar ligt deze nu volledig op het beheersen en preventief weren van plaagdieren. Een plaagdier in zijn natuurlijke omgeving is namelijk geen plaagdier; alleen op plekken waar mensen wonen en werken kunnen ze overlast veroorzaken en hebben we het over plaagdieren. Om die te voorkomen en te beheersen, zijn erkende plaagdierbeheersers nodig. Dit alles vraagt om een opleiding waarmee je niet alleen kennis van de meest voorkomende plaagdieren opdoet, maar ook specifieke vaardigheden onder de knie krijgt, probleemoplossend leert denken en klantvriendelijk leert communiceren.

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen waarbij lesdag 9 wordt afgesloten met het BT theorie-examen. Wanneer je hier voor slaagt, ontvang je op korte termijn een uitnodiging om deel te nemen aan het praktijkexamen dat plaatsvindt in Wageningen. Op lesdag 10 oefenen we de aangeleerde vaardigheden om je helemaal klaar te stomen voor het praktijkexamen.

De lesdagen zijn ingedeeld in klantsegmenten met hun specifieke eigenschappen en aanpak. Je leert hoe je situaties aanpakt en voert praktijkopdrachten uit. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan het aanleren van vaardigheden, onder andere door ze meerdere keren te oefenen. Vanzelfsprekend verwachten wij dat je voldoende tijd besteedt aan zelfstudie.

Zowel het theorie– als het praktijkexamen wordt afgenomen door het RPMV, het nieuwe en onafhankelijke exameninstituut binnen onze branche.

Wanneer je slaagt voor beide onderdelen, ontvang je jouw bewijs van vakbekwaamheid om plaagdieren te beheersen en te bestrijden. Dit vakbekwaamheidsdiploma is vijf jaar geldig. Om tijdens deze periode op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en je vaardigheden up-to-date te houden, moet je minimaal 8 dagdelen nascholing volgen en slagen voor de theorie-examens die daarbij komen kijken.

Dat kan je uiteraard doen bij Killgerm Training, want onze nascholingen bestaan uit 2 dagdelen (voorheen 25 punten), inclusief examen. Bij sommige tweedaagse nascholingen is het zelfs mogelijk om 4 dagdelen (voorheen 50 punten) te scoren! Op die manier blijft jouw bewijs van vakbekwaamheid én jouw expertise helemaal actueel! Doe je dit niet, dan komt jouw vakbekwaamheidsdiploma na 5 jaar te vervallen en moet je de volledige BT-opleiding opnieuw volgen.

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

2.750
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
START NU!
DATA & LOCATIES
januari 2024
februari 2024
Geen evenementen gevonden!

opleiding of nascholing Inhoud