NASCHOLING HOORNAARS

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

De Europese hoornaar is de grootste wespensoort van Nederland en België en mag niet verward worden met de Aziatische hoornaar. Aziatische hoornaars zijn vanuit Azië in ons land terechtgekomen en behoren tot de invasieve exoten. Wat als je overlast ervaart van hoornaars? Hoe kan je ze op een veilige manier bestrijden? Tijdens deze nascholingsdag leer je er alles over.

Hoornaars behoren tot de familie plooivleugelwespen, maar zijn nog een stuk groter dan gewone wespen. Ze zorgen vooral in de zomer voor overlast, net als wespen, en het is zeer onaangenaam als je door hen gestoken wordt. Je hebt ze met andere woorden liever niet in je omgeving!

Bij overlast van wespen moet je steeds de overweging maken of bestrijding ervan wel degelijk nodig is. Dat is bij hoornaars niet anders. Als je overgaat tot bestrijding van de nesten van hoornaars, dan is het belangrijk dat je voldoende kennis van zaken hebt en dat je over de juiste middelen beschikt om dit te doen! Daarnaast moet je een onderscheid kunnen maken tussen Europese en Aziatische hoornaars. Aangezien de Aziatische hoornaar een invasieve exoot is, moet er immers rekening gehouden worden met andere wetgeving.

De nascholing wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!