NASCHOLING MOLLEN VANGEN

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?
Mollenvanger is al een heel oud beroep. Vaak waren het neveninkomsten van een enkele die er kijk op had. Want laten we eerlijk zijn: mollen vangen is een kunst. Je móet weten hoe een mol leeft om succes te hebben. En welke middelen er zijn om ze te vangen.

In deze nascholing gaan we in op allerlei zaken rond de biologie, het werkterrein en de vangmiddelen van de mol. Maar bovenal geldt de gouden regel: oefening baart kunst! En dat doen we dan ook aan de hand van een stukje praktijk, om jou de kneepjes van het vak te leren.

Door de eeuwen heen heeft de mol voor irritatie, frustratie én bewondering gezorgd. Zolang een mol maar op openbaar terrein of bij de buren zit, is er niets aan de hand. Maar ontstaat er in het eigen strak glad geschoren gazon een molshoop, dan slaat de onrust toe. Het zal toch niet waar zijn? Jawel dus… Een mol heeft mijn tuin uitgekozen als zijn leefgebied. En dan komt de actie: molshoop plattrappen in de hoop dat de mol weggaat. Helpt niet. Dan de tuinslang erop en de hele nacht de waterkraan open. Helpt niet. Flessen zonder bodem in de gangen zetten. Helpt niet. Een slang aan de uitlaat van de auto en het andere eind in de mollengang stoppen. Laat de motor van de auto maar een paar uur draaien. Helpt ook al niet… Frustratie volop omwille van die rotmol! Ook de oude Romeinen kenden dit gevoel al. Bij opgravingen zijn vangpotten gevonden om mollen weg te vangen.

Aan de andere kant is er bewondering, want wat een krachtpatser is die mol! Zóveel grond wordt in heel korte tijd verzet. En dan z’n vacht: zó zacht, net fluweel. Geen wonder dat de pels als bont werd gebruikt in hoeden en mutsen, bontkragen, bedspreien en zelfs ballerinamuiltjes.

Deze nascholing wordt afgesloten met een theorie-examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. Behaalde punten kunnen worden bijgeschreven op een bewijs van vakbekwaamheid dat door het EVM of het CPMV is uitgereikt.
&nbsp
Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!