NASCHOLING HOUT (BASIS)

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?
Wil je jouw basiskennis van hout en houtaantasters opfrissen? Schrijf je dan in voor deze nascholing!

In deze nascholing worden de basisprincipes behandeld van herkenning van de meest voorkomende houtaantasters en het toepassen van behandelmethodes. Dat doen we op een interactieve manier, aan de hand van diverse voorbeelden en cases. Bovendien ga je zelf aan de slag door o.a. het boormeel van diverse houtaantasters te leren determineren en tonen we je hoe je op een correcte manier hout moet injecteren.

Hout is een veelzijdig product en wordt wereldwijd geproduceerd voor o.a. meubels en diverse constructies. Dankzij de veelzijdigheid van dit natuurlijk product wordt het op grote schaal toegepast in en om gebouwen, maar ook als basis voor o.a. bruggen en andere spanconstructies.

Hout is een prachtig materiaal, maar gevoelig voor vocht, schimmels en insecten. Mede daarom is het noodzakelijk om binnen ons vakgebied aandacht te schenken aan voorlichting, opleiding en het realiseren van kennisdeling.

Voor professionele plaagdierbestrijders ligt ten aanzien van het verduurzamen van hout een grote uitdaging. Preventieve en/of curatieve bestrijdingsacties moeten bijvoorbeeld voldoen aan de huidige wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van biociden.

De volgende basisthema’s komen tijdens deze nascholingsdag aan bod:

  • Hout (algemeen / kenmerken)
  • Vochtoorzaken
  • De meest voorkomende schimmels & zwammen
  • De meest voorkomende houtaantasters
  • Behandelmethodes
  • Gebouw en monument

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. 

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES
Geen evenementen gevonden!