NASCHOLING AUDITEREN IN FOOD

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

Wil je je kennis verrijken op gebied van plaagdierbeheersing en auditeren? Kom dan naar onze nascholing Auditeren in Food!

Voedselproducerende bedrijven moeten voldoen aan bepaalde voedselveiligheidsnormen. Ze zijn verplicht om een goed plaagdierbeheersingsplan te hebben en deze ook op te volgen. De gevolgen van slecht plaagdiermanagement zijn van invloed op de reputatie van dergelijke bedrijven en op hun winstcijfers. Zo kunnen ernstige besmettingen zoals bv. Salmonella en diverse andere virussen door plaagdieren worden overgedragen of kunnen goederen besmet raken door uitwerpselen…

Voor de klant is de plaagdierbeheerser een dienstverlener aan wie een belangrijke maar tijdrovende activiteit wordt uitbesteed. De klant wil maximaal ontzorgd worden en het vertrouwen hebben dat de opdracht in goede handen is. Een goed beheersingsplan maken is de taak van de plaagdierbeheerser in samenwerking met de klant. Dit vraagt kennis maar ook goede communicatie van de plaagdierbeheerser.

Tijdens onze nascholingsdag “Auditeren in Food” wordt aan de hand van een actief lesprogramma dieper ingegaan op de meest voorkomende eisen voor plaagdierbeheersing uit enkele belangrijke voedselveiligheidsnormen – kennis die van zeer groot belang is wanneer je een servicecontract afsluit met een voedselverwerkend bedrijf. Daarnaast ligt de nadruk op doelgerichte communicatie, nazorg en aandacht voor jouw klant. Dat doen we door middel van diverse interactieve voorbeeldcases en stellingen waarbij het uitvoeren van een gerichte inspectie, het verzorgen van advies en een uitvoerige rapportage naar jouw klant aan bod komen.

  • Plaagdierbeheersing en de relatie tot voedselkwaliteit / voedselveiligheid (volgens HACCP)
  • De meest voorkomende en voor ons vakgebied relevante normen (AIB/IFS, BRC, FSSC 22000, TESCO)
  • Doelgericht communiceren, rapporteren en adviseren
  • Analyse omgevingsfactoren, inspecties en vastleggen van risico’s
  • Web- en trendanalyse tools
  • Nazorg en aandacht

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. 

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

€ 275 ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
START NU!
DATA & LOCATIES
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!