NASCHOLING PLAAGDIEREN & GEZONDHEIDSRISICO’S

Huidige status
Niet ingeschreven
Deelnamekost
€ 275
Nu starten?

Tijdens deze nascholingsdag leer je welke gezondheidsrisico’s gepaard kunnen gaan met de diverse plaagdieren die we tegenkomen en hoe je risico’s kunt voorkomen.

Bewustwording van gezondheidsrisico’s ten aanzien van plaagdieren en ten aanzien van omgevingsfactoren zal bijdragen aan vergroting van jouw kennis als plaagdierbeheerser en het verkleinen van de risico’s die jouw werkzaamheden mogelijk met zich meebrengen. Dit zal resulteren in een stabiele aanpak ten aanzien van de problematiek bij jouw opdrachtgever.

Er wordt een enthousiaste en actieve bijdrage verwacht van jou als cursist, wat vraagt om een andere mindset. Hierdoor zal je na afloop naar huis gaan met meer specialistische kennis over wat je kan toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Er zijn verschillende infectieziekten die dieren op mensen kunnen overbrengen en die we zoönosen noemen. Een recent en actueel voorbeeld is COVID-19, maar er zijn nog tal van andere infectieziekten waar we regelmatig mee te maken krijgen. Denk maar aan bepaalde ziekten die muizen en ratten kunnen overbrengen zoals Salmonella, Ziekte van Weil, het Hantavirus en zelfs nu nog de builenpest (in bepaalde delen van de wereld).

Ook vliegen, muggen, kakkerlakken, teken en mijten kunnen ervoor zorgen dat mensen behoorlijk ziek worden en in sommige gevallen zelfs sterven. Door de internationale handel en de opwarming van de aarde gedijen tropische muggen zoals de tijgermug steeds beter in onze contreien. Het risico op de verspreiding van zika, knokkelkoorts of chikungunya neemt daardoor toe.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DAGPROGRAMMA:

*incl. koffiepauze

INBEGREPEN:

NIET INBEGREPEN:

DEELNAMEKOST

275
00
ex. BTW
  • Deelnamekost per persoon
DATA & LOCATIES